Somelierul nostru, Ovidiu Olteanu, a fost selectat sa reprezinte Romania la Concursul Best Sommelier of The World! Competitia va avea loc in Mendoza, Argentina, intre 15-20 aprilie 2016.

Ovidiu Olteanu a fost propus ca reprezentant al Romaniei de catre Asociatia Somelierilor din Romania, in urma unei evaluari la nivel national. Ovidiu Olteanu detine cursul de Level 2 la WSET (Wine & Spirit Education Trust) din Londra, una dintre cele doua mari scoli de vinuri din lume, cealalta fiind Court of Master Sommeliers, in America. La finalul lunii martie,  el va participa in Atena la unul din cursurile Court of Master Sommeliers.

Competitia World’s Best Sommelier este organizata de Association de la Sommellerie Internationale (A.S.I.), are loc din 3 in 3 ani si se afla anul acesta la a 15-a editie. Competitia a fost infiintata in anul 1969, pentru a facilita schimbul de experienta intre profesionistii din domeniu. Anul acesta, in competitie se afla 58 de participanti din 55 de tari, intre care patru femei (Argentina, Canada, Finlanda si Irlanda). Editia din 2013 s-a desfasurat in Tokyo si Marele Premiu i-a revenit reprezentantului Elvetiei.

Lista completa a celor 58 de candidati la prestigiosul titlu poate fi consultata aici. Ii dorim mult succes!

ASI foto cover3